Wat is Astma?

Bij astma zijn de longen continu ontstoken. Er zijn verschillende soorten astma en de symptomen kunnen per persoon en per moment verschillen. Lees meer over astma op de volgende pagina’s.
Astma is een chronische ontsteking van de longen. Chronisch betekent dat het blijvend is. Bij astma zijn de slijmvliezen in de longen altijd geïrriteerd, wat veel klachten kan veroorzaken. Lees meer over wat astma is.

Soorten astma
Niemand heeft precies dezelfde klachten bij astma. Dat komt omdat er verschillende soorten astma zijn. Zo is er allergisch astma, intrinsiek astma en ernstig astma. Vaak heeft iemand meerdere vormen van astma tegelijk. Lees meer over soorten astma.

Symptomen van astma
Bij astma zijn er constant kleine ontstekingen in de longen. Die veroorzaken de symptomen van astma. De belangrijkste kenmerken op een rijtje. Lees meer over de symptomen van astma.

Oorzaak van astma
Ruim een half miljoen mensen in ons land heeft astma. Waarom sommige mensen het wel krijgen en anderen niet, is nog niet helemaal duidelijk. Wetenschappers zoeken nog naar de precieze oorzaak van astma. In veel gevallen blijkt dat astma erfelijk is. Lees meer over de oorzaak van astma.

Kan astma genezen?
Astma is een chronische longziekte die meestal goed onder controle te houden is, maar nooit meer helemaal over gaat. Van astma genezen is dus helaas niet mogelijk.

Bron: longfonds.nl