Bert

Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Vergoeding COPD 2019 #1557
  Bert
  Deelnemer

  Hoi Marion,

  Een van mijn patiënten die wordt getroffen door deze regeling heeft nogal wat invloed in de kamer. Deze patiënt heeft de “woordvoerder gezondheidszorg” van Groen Links weten te interesseren voor dit nijpende probleem en de onredelijkheid daarvan. De invloed is vrij groot …zo groot dat ik gisteravond werd gebeld door deze patiënt dat inmiddels de redacteur ( Rinke van den Brink) van de NOS ook belangstelling heeft getoond voor dit item.( Hij stuurde een twitterbericht mee als bewijs daarvan. Wat dit verder allemaal gaat betekenen weet ik niet. Ik beloof dat ik voordat er een uitspraak van LoRNA tegenover de pers zal worden gedaan eerst contact opneem met jullie voordat er iets gezegd gaat worden.
  Misschien is het een storm in een glas water maar je weet maar nooit..? Het rommelt in ieder geval.
  Groet,
  Bert.

  In reactie op: Vergoeding COPD 2019 #1555
  Bert
  Deelnemer

  9 januari

  Beste allemaal,
  In de eerste plaats allemaal een heel gelukkig nieuwjaar gewenst ook namens alle collega’s van Jonker & van Rijn Fysiotherapeuten.
  Ik hoop dat wij elkaar weer spoedig kunnen spreken op een LoRNA bijeenkomst.

  Na informatie bij diverse zorgverzekeraars het volgende:
  Het is mogelijk om na de maximale vergoeding uit de basisverzekering verder aan te vullen vanuit de eventueel aanvullende verzekering die iemand heeft.
  Dat betekend nog steeds onvoldoende mogelijkheid voor sommigen.

  Even kritiek op deze regeling;
  Aanvankelijk was na het nemen van de eerste 20 hobbel de behandelmogelijkheid in principe onbeperkt en voor sommige patiënten ontbrak daardoor de prikkel om jaarlijks een aanvullende verzekering af te sluiten. Immers eens COPD chronisch CSI code 1 verder altijd CSI code 1 ook al zat er een langere periode tussen. Een eventuele behandeling aan de schouder oud kon worden gedaan onder de noemer COPD (ja..eerlijk is eerlijk ..zo gebeurde het) Met deze nieuwe regeling moet de patiënt jaarlijks een AV afsluiten om het tekort te compenseren.(Dat zal de zorgverzekeraar gaan merken en ten goede gaan komen)
  Om minimaal 70 behandelingen per jaar te kunnen blijven ondergaan zal de COPD GOLD 3-4 (CD) een maximale AV moeten afsluiten ( !?)om de 50 behandelingen aan te vullen.

  Het is te dol voor woorden dat bijvoorbeeld CVA of MS onbeperkt v vergoed blijft uit de AV na de eerste 20 behandelingen en dat COPD nu het slachtoffer is geworden door dit “fantastische” onderhandelingsresultaat voor de fysiotherapie.

  De voorlichters van de diverse zorgverzekeraars die de vragen van klanten beantwoorden geven soms wonderlijke onjuiste reacties af waar niets van klopt.

  In onze praktijk zijn diverse voorbeelden van zeer ernstige COPD patienten GOLD 3-4 en hoger (aan huis behandelingen) waarvan ik nu al zeker weet dat het er niet beter op gaat worden. De uitleg dat de behandelmogelijkheid volgend jaar nog verder beperkt zal gaan worden is voor deze patiënten “wetenschappelijk” niet uit te leggen.

  Zo…ik ben het even kwijt!
  Groet,
  Bert.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)